Početna stranica
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je EuroExperta, Udruge HUM, te organizacije TEGOVA.
Prijava članova HDSVIP-a
EuroExpert
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je jedine multi-disciplinarne organizacije EuroExpert
Tegova
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je organizacije TEGoVA

Hrvatsko društvo sudskih vještaka
i procjenitelja

Frane Petrića 5, 10000 Zagreb

Tel: 01 481 1797, Fax: 01 481 3180
Mob: 098 446 223

E-mail:

Odlukom Skupštine od 28.01.2015. promijenjen je naziv Hrvatsko društvo sudskih vještaka (HDSV) u Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja (HDSVIP).

Novosti

Transparency strankama: Kako mislite obuzdati korupciju?

Transparency International Hrvatska potiče političke aktere i kandidate na parlamentarnim izborima da svoje aktivnosti u kampanji usmjere na snažno informiranje o tome kako misle obuzdati korupciju kroz učinkoviti pravosudni sustav u Hrvatskoj.

"Bez učinkovitog, odgovornog i poštenog pravosuđa nema borbe protiv korupcije u Hrvatskoj. Većina pojedinaca ili pravnih osoba koji traže pravednu i pravičnu odluku u dugotrajnim sudskim procesima, osjećaju se prevareno, a sam sustav doživljavaju duboko nepoštenim i nepravednim", poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a putem priopćenja.

Podsjetila je da je TI Hrvatska još u siječnju ove godine zatražio poništavanje provedenih izbora za suce Državnog sudbenog vijeća, zbog propusta u transparentnosti postupka, ali i diskriminacije prema spolnoj i regionalnoj zastupljenosti novoimenovanih sudaca.

Također, navodi se u priopćenju, izrazito ponižavajućim i diskriminirajućim smatraju položaj sudskih vještaka i procjenitelja, čiji odgovoran, neutralan, pošten i pravičan profesionalni odnos prema radu treba biti preduvjet da se niti jedna stranka u postupku ne osjeća prevarenom i iskorištenom.

"Vrijednost sata njihovog rada ista je od 1998. godine te i danas iznosi oko 35 kuna neto. Osim toga, njihov rad reguliran je pravilnikom, ali ne i zakonom koji bi štitio njihove obveze, prava, ali i kažnjavao sve one koji svoj posao ne obavljaju pošteno i odgovorno. Ovom prilikom podsjećamo da su gotovo sve stranke početkom tjedna potpisale Deklaraciju protiv korupcije, kao izraz deklarativne potvrde da žele stvarne promjene u hrvatskom društvu kako bi se korupcija prevenirala, a borba protiv nje postala prioritet društva u cjelini", smatraju u TIH-u.

Članak je preuzet za T-portala.

Ostale novosti

Pravilnik o stalnim sudskim vještacima - izmjene

Povodom nedavne javne rasprave i izmjena Pravilnika o stalnim sudskim vještacima, vodstvo HDSVIP reagiralo je zbog kratkoće vremena u kojemu je trebalo dati primjedbe na prijedlog izmjena Pravilnika o stalnim sudskim vještacima.

opširnije
«  1  |  2  »

Dobro došli

na web stranicu Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja - dobrovoljne, nevladine, nestranačke udruge koja djeluje radi unapređenja institucije sudskog vještaka i procjenitelja i njegove uloge u pravosuđu i ostalim institucijama.

EVS standardi 2016
Marketinška oružarnica