Početna stranica
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je EuroExperta, Udruge HUM, te organizacije TEGOVA.
Prijava članova HDSVIP-a
EuroExpert
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je jedine multi-disciplinarne organizacije EuroExpert
Tegova
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja član je organizacije TEGoVA

Hrvatsko društvo sudskih vještaka
i procjenitelja

Frane Petrića 5, 10000 Zagreb

Tel: 01 481 1797, Fax: 01 481 3180
Mob: 098 446 223

E-mail:

Odlukom Skupštine od 28.01.2015. promijenjen je naziv Hrvatsko društvo sudskih vještaka (HDSV) u Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja (HDSVIP).

Novosti

HDSV u časopisu Lider

Lider: Ustavni sud pet i pol godina ne želi riješiti zahtjev sudskih vještaka

HDSV je uputio požurnicu (Ur. broj: To-151/2013.), ali do danas nema odgovora iz Ustavnog suda na taj zahtjev. Dogodi li se da Ustavni sud ipak ocijeni da je Pravilnik protuustavan, moglo bi se pokrenuti pitanje odštete sudskih vještaka, za što neće biti odgovoran samo onaj tko je donio Pravilnik, nego i Ustavni sud.

Deset godina ista cijena HDSV je zatražio ocjenu ustavnosti za članak 5., koji se odnosi na postupak imenovanja sudskih vještaka, i članak 22., koji govori o visini naknade za njihov rad. To je za neku drugu temu i nećemo se upuštati u ocjenjivanje ustavnosti jer za to imamo kompetentnije ljude, ali dotaknimo se članaka samo zbog eventualnih posljedica. Predsjednica HDSV-a Melita Bestvina ističe da se od 1998. sudskim vještacima krše ljudska prava jer im država onemogućuje primanja u skladu s poslom kojim se bave te s porastom troškova. Kulminiralo je, navodi, 2008. zbog kozmetičke izmjene Pravilnika.

Više na stranici: Lider.

Download dokumenata

Ostale novosti

Hrvatsko društvo sudskih vještaka postalo je član EuroExperta

Hrvatsko društvo sudskih vještaka postalo je član EuroExperta

EuroExpert (EE) je multi-disciplinarna europska organizacija koja zastupa sudske vještake u EU sa sjedištem. Posebna razlika u odnosu na druge asocijacije sastoji se u tome da njeni članovi nisu individualne osobe već su članice - Komora ili udruga sudskih vještaka iz svake države članice.

opširnije

Besplatna pravna pomoć

Općinski građanski sud u Zagrebu obavijestio je udruge sudskih vještaka i tumača o primjeni odredaba Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, u dijelu koji se odnosi na angažman sudskih vještaka i sudskih tumača u predmetima gdje se primjenjuje navedeni Zakon. Obavijest sadrži i prava sudskih vještaka i sudskih tumača kod isplate naknade troškova vještačenja i nagrade za obavljeno vještačenje.

opširnije
«  1  |  2  »

Dobro došli

na web stranicu Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja - dobrovoljne, nevladine, nestranačke udruge koja djeluje radi unapređenja institucije sudskog vještaka i procjenitelja i njegove uloge u pravosuđu i ostalim institucijama.

EVS standardi 2020 i EBVS standardi 2020
Komunikacijske vještine